Logo del repository
  1. Home
 
Opzioni

Bio-based food packaging films: influence of formulation and processing on functional properties

Molinaro, Stefano
2013-03-22
  • doctoral thesis

Abstract
Bio-based nanocomposite films were produced by adding different types of nanoclays in a poly(lactic) acid polymer matrix and compared with the unfilled materials. A suitable coating made of pig skin gelatin was applied on the surface of poly(lactic)acid nanocomposite film U/C30B in order to produce a bio-based bi-layer flexible film with improved oxygen-barrier properties.
Sono stati realizzati film nanocompositi, ottenuti da fonte rinnovabile, attraverso l'incorporazione di nanoargille in una matrice polimerica a base di acido polilattico e confrontati con i materiali privi di nanoargille. E' stato applicato un coating costituito da gelatina di pelle di maiale sulla superficie del film nanocomposito a base di acido polilattico U/C30B, al fine di realizzare un bi-layer flessibile ad alta barriera all'ossigeno.
Archivio
http://hdl.handle.net/11390/1132739
http://hdl.handle.net/10990/178
Diritti
open access
Soggetti
  • Nanocomposite

  • PLA

  • Bio-based

  • Nanoclay

  • Multilayer

  • Barriera ossigeno

  • Nanocomposito

  • PLA

  • Fonte rinnovabile

  • Nanoargille

  • Multistrato

  • Barriera ossigeno

  • Settore AGR/15 - Scie...

Visualizzazioni
10
Data di acquisizione
Apr 19, 2024
Vedi dettagli
google-scholar
Get Involved!
  • Source Code
  • Documentation
  • Slack Channel
Make it your own

DSpace-CRIS can be extensively configured to meet your needs. Decide which information need to be collected and available with fine-grained security. Start updating the theme to match your nstitution's web identity.

Need professional help?

The original creators of DSpace-CRIS at 4Science can take your project to the next level, get in touch!

Realizzato con Software DSpace-CRIS - Estensione mantenuta e ottimizzata da 4Science

  • Impostazioni dei cookie
  • Informativa sulla privacy
  • Accordo con l'utente finale
  • Invia il tuo Feedback